Spruitjes met bacon en ui
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 80 ml (5 eetlepels) olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 8 plakjes gerookte bacon, in stukjes
- 750 g spruitjes, schoongemaakt
- 500 ml kippenbouillon
- 1 grote ui, in dunne ringetjes
- 2 eetlepels honing
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een sudderpan (minimaal 4 liter) op middelhoog vuur. Doe de knoflook, mosterdzaadjes en bacon erbij en bak de bacon in 2 tot 3 minuten goudbruin en knapperig.
Voeg de spruitjes toe en bak deze ca. 5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de bouillon erbij en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de spruitjes 10 minuten garen.
Verwarm de resterende 2 eetlepels olijfolie intussen in een koekenpan (25 cm) op middelhoog vuur. Fruit de ui in 5 minuten donkerbruin. Roer de honing erdoor. Zet het vuur lager en laat 5 tot 8 minuten zacht koken tot de ui zacht en gekaramelliseerd is. Roer zo nu en dan door.
Haal het deksel van de pan met spruitjes en laat het kookvocht in ca. 5 minuten met een kwart inkoken.
Schep de gekaramelliseerde uitjes op de spruitjes.
Kookboek
Het recept 'Spruitjes met bacon en ui' is afkomstig uit het kookboek...
Stoven, grillen, bakken, braden in gietijzeren pannen
Valerie Aikman-Smith
Bak, braad, stoof, sudder, rooster en gril jezelf door deze heerlijke recepten. Bijzondere gerechten, speciaal uitgekozen voor het gebruik van gietijzeren... lees verder
© Good Cook