Supersimpele salsa
- 700 ml salsa
- 5 min
- waardering 7,5
- Sauzen / dips
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 rijpe tomaten (ca. 550 g), steelaanzet verwijderd
- handje verse basilicumblaadjes
- 3 eetlepels fijngesnipperde ui
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- ¼ theelepel gedroogde oregano
- zeezout, naar smaak
- versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiden
Snijd de tomaten doormidden en schep de pitjes en het sap eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een mengkom.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en doe ze in de kom erbij, samen met de rest van de ingrediënten.
Roer door elkaar en laat minstens een half uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Tip
Deze eenvoudige salsa smaakt de volgende dag nog beter.
Kookboek
Het recept 'Supersimpele salsa' is afkomstig uit het kookboek...
Falafel
Dunja Gulin
In 'Falafel' staan 30 verrassende recepten voor balletjes, burgers en meer. Falafel is vegetarisch comfort food op z'n best. In dit boek staan de recepten... lees verder
© Uitgeverij Becht