Veldsla met tomaat en avocado

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,4
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 205 kcal
  • 3 g eiwit
  • 17 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kleine avocado, in schijfjes
  • 1 citroen, geperst
  • 1 theelepel (dragon)mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 g veldsla
  • 2 tomaten, in partjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd

Bereiden

Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap. Klop ½ eetlepel citroensap, de mosterd en de olie tot een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.

Verdeel de veldsla, de tomaat en de avocado over twee bordjes. Strooi de gesnipperde sjalotjes erover. Schenk de dressing over de salade.

Bron

Het recept 'Veldsla met tomaat en avocado' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Gayvoronskaya Yana | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Tomaten recept tips

Reacties op dit recept

  • TheaDaar ik zelf niet zo dol ben op avocado heb ik hem vervangen door een mango. De olie heb ik er maar 1 lepel van gebruikt.

    reageren