Veldsla met tomaat en avocado
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,4
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 205 kcal
- 3 g eiwit
- 17 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 kleine avocado, in schijfjes
- 1 citroen, geperst
- 1 theelepel (dragon)mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g veldsla
- 2 tomaten, in partjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
Bereiden
Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap. Klop ½ eetlepel citroensap, de mosterd en de olie tot een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.
Verdeel de veldsla, de tomaat en de avocado over twee bordjes. Strooi de gesnipperde sjalotjes erover. Schenk de dressing over de salade.
Bron
Het recept 'Veldsla met tomaat en avocado' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Gayvoronskaya Yana | Shutterstock.com