Veldsla met tomaat en avocado
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
205 kcal
3 g eiwit
17 g vet
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 kleine avocado, in schijfjes
- 1 citroen, geperst
- 1 theelepel (dragon)mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g veldsla
- 2 tomaten, in partjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
Bereiden
Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap. Klop ½ eetlepel citroensap, de mosterd en de olie tot een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.
Verdeel de veldsla, de tomaat en de avocado over twee bordjes. Strooi de gesnipperde sjalotjes erover. Schenk de dressing over de salade.
Het recept 'Veldsla met tomaat en avocado' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Gayvoronskaya Yana | Shutterstock.com
Tomaten tips
Reacties op dit recept
- Thea Daar ik zelf niet zo dol ben op avocado heb ik hem vervangen door een mango. De olie heb ik er maar 1 lepel van gebruikt.