Geroosterde uien met compote van ui en beurre noisette
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 50 g boter
- 6 uien
- 2 rode uien
- 3 sjalotten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel (Gentse) mosterd
- 1 eetlepel honing
- 3 takken rozemarijn, grof gehakt
Bereiden
Doe de boter in een gietijzeren pan en zet aan de zijkant op je barbecue. Laat rustig ongeveer een half uur sudderen, tot je een goudbruine beurre noisette krijgt.
Pel de uien en de sjalot en snijd ze in dikke plakken van ongeveer 2 cm. Smeer ze met een keukenborstel in met zonnebloemolie. Leg de plakken op je barbecue en rooster ze ongeveer 5 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn.
Neem de helft van de uien en doe ze samen met de beurre noisette, de mosterd en de honing in je foodprocessor. Mix tot een gladde compote.
Serveer de geroosterde uien met de uiencompote. Werk af met een snufje fleur de sel en de rozemarijn.
Extra benodigd
Barbecue, foodprocessor
Kookboek
Het recept 'Geroosterde uien met compote van ui en beurre noisette' is afkomstig uit het kookboek...
Grillmasters
Seppe Nobels & Peter De Clercq
Een vurige culinaire wereldreis door negen landen met 70 creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten van Grillmasters-chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq. Met topingrediënten van bij ons op wereldse wijze klaargemaakt... lees verder
© Uitgeverij Lannoo