Gevulde kipfilet met spinazie en grove mosterdsaus
- 2 personen
- 50 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Gevogelte
bevat per portie
- 773 kcal
- 58 g eiwit
- 51 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 kipfilets (ca. 300 g), het liefst scharrelkip
- 6 plakjes ontbijtspek
- 250 g spinazie, harde stengels verwijderd
- 60 g stevige geitenkaas, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 ml groente- of kippenbouillon
- 200 ml droge witte wijn
- 100 ml crème fraîche (of 4 volle eetlepels)
- 1 volle theelepel grove mosterd
- tagliatelle of nieuwe aardappels, voor erbij
Bereiden
Sla de kipfilets plat tot ze 1½ keer groter zijn. Leg 3 plakjes ontbijtspek, iets overlappend, naast elkaar tot een rechthoek. Leg een kipfilet op het spek. Doe hetzelfde met de andere kipfilet. Leg op iedere kipfilet 4 blaadjes spinazie en in het midden de kaas. Bestrooi met zout en peper. Rol de kipfilets met het spek op en zet de rolletjes vast met cocktailprikkers.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak de kiprolletjes 3-4 minuten op een hoog vuur tot het spek goudbruin is. Keer de kiprolletjes en bak nog eens 3-4 minuten. Schenk de bouillon en de wijn erbij en laat 20 minuten sudderen. Keer de rolletjes halverwege. Neem de kiprolletjes uit de pan en roer de crème fraîche en de mosterd door de jus.
Verhit de rest van de olie in een grote pan, voeg de rest van de spinazie toe met zout en peper. Leg het deksel op de pan en bak 2 minuten tot de spinazie is geslonken. Giet de spinazie af en druk het vocht eruit. Serveer de gehalveerde kiprolletjes met de saus, spinazie en tagliatelle of nieuwe aardappels.
Kookboek
Het recept 'Gevulde kipfilet met spinazie en grove mosterdsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Gerechten voor twee
diverse auteurs
Samen genieten van een intiem diner, lekkere snacks bij de borrel, slanke maaltijden om allebei gezond te blijven of feestelijke recepten om iets te vieren... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Larisa Blinova | Shutterstock.com