Gegrild witlof in koolrabi-jasje met kaassaus

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 liter melk
  • 120 g gemalen gruyèrekaas
  • 2 koolrabi's
  • 8 stronkjes witlof
  • 8 houterige takken rozemarijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels knoflookchips
  • enkele takjes verse tijm, grof gehakt

Bereiden

Maak de kaassaus. Smelt hiervoor de boter in een pan en roer er de bloem door. Roer tot je de geur van versgebakken koekjes ruikt. Voeg de melk al roerend toe, tot je een gladde saus krijgt. Neem van het vuur en roer er de kaas door.

Snijd de koolrabi in dunne plakken.

Maak een insnijding in de onderkant van het witlof en duw er een volledige rozemarijntak door zodat je brochettes krijgt. Bestrijk met de zonnebloemolie.

Leg de witlofbrochettes op de grill van je barbecue. Rooster 15 minuten, draai het witlof om de 5 minuten even om. Haal het witlof van de barbecue en wikkel er de koolrabiplakken rond. Leg in een gietijzeren schaal.

Giet de kaassaus over het witlof, werk af met knoflookchips, verse tijm en wat peper.

Extra benodigd

Barbecue

Kookboek

Het recept 'Gegrild witlof in koolrabi-jasje met kaassaus' is afkomstig uit het kookboek...

Grillmasters

Seppe Nobels & Peter De Clercq

Een vurige culinaire wereldreis door negen landen met 70 creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten van Grillmasters-chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq. Met topingrediënten van bij ons op wereldse wijze klaargemaakt... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!