Witlof met gewelde boter

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg witlof
  • 80 g boter
  • nootmuskaat
  • 2 eieren, hardgekookt en gehalveerd

Bereiden

Maak de witlof schoon door de bruine blaadjes en het hart uit de stronkjes te verwijderen. Zorg dat de struikjes heel blijven en was ze. Kook de witlof in ruim water in 10 minuten gaar. Laat de struikjes uitlekken en leg ze op een schaal. Roer intussen de boter zacht en roer er druppelsgewijs 200 ml lauwwarm water door, zodat een dikke saus ontstaat. Schenk deze saus over de witlof, strooi er nootmuskaat over en schik de gehalveerde eieren eromheen.

Kookboek

Het recept 'Witlof met gewelde boter' is afkomstig uit het kookboek...

Wannée kookboek

C.J. Wannée & Anne Scheepmaker

De inhoud van deze 27ste druk van de evergreen Wannée Kookboek is door culinair journalist Anne Scheepmaker geactualiseerd en uitgebreid. Er wordt aandacht... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • LeenMisschien lekker om de stronken witlof te koken in water met toegevoegd 1 bouillonblokje.

    • AnnieIk ga het meteen proberen!

    reageren