Witlof-schuitjes met Hollandse garnalen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hapje
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 155 kcal

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 150 g Hollandse garnalen
  • 1 rode ui, in stukjes
  • dille, fijngesneden

Bereiden

Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes.

Meng de zure room, ketchup en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Meng de Hollandse garnalen met de stukjes rode ui en de dille.

Schep eerst een beetje saus op de bodem van het witlofblaadje en schep vervolgens het garnalenmengsel in het schuitje.

Kookboek

Het recept 'Witlof-schuitjes met Hollandse garnalen' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!