Salade van witte bonen en tonijn

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 g gedroogde grote witte bonen of cannellinibonen, 1 nacht in ruim water geweekt, of 1 blik van 400 g witte bonen naar keuze
  • 1 witte ui, geschild en in tweeën
  • 1 laurierblad
  • 6 peperkorrels
  • 40 ml extra vergine olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 2 rode uien, in dunne halve ringen
  • 150 g goede kwaliteit tonijn op olijfolie
  • om te serveren
  • extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel bladpeterselie, gehakt

Bereiden

Giet de bonen af, spoel en zet op met ruim koud water. Schuim af. Doe de witte ui, laurier en peperkorrels erbij, zet het vuur zacht en laat 50 minuten à 1 uur koken. De bonen moeten gaar zijn maar nog wel stevig. Giet af.

Klop intussen de olijfolie met het citroensap, de bladpeterselie, zout en peper tot een emulsie. Doe de bonen met de rode ui in een kom en roer het olijfoliemengsel erdoor. Laat minimaal 1 uur staan.

Breng op smaak met zout en peper. Doe de bonen op een schaal. Verdeel de tonijn met je handen in kleinere stukken. Leg de tonijn op de bonen. Druppel er nog wat extra vergine olijfolie over en bestrooi met de gehakte bladpeterselie.

Kookboek

Het recept 'Salade van witte bonen en tonijn' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Italiaanse keuken

In 'De bijbel van de Italiaanse keuken' laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen

... lees verder

© Carrera Culinair

Witte bonen tips

Reacties op dit recept

  • Jimmy hattrix Simple does it.