Warme witte bonen met warme rucola en uien
bereiden
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien, in fijne ringetjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 x 400 g witte bonen of cannellinibonen, uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 100 g rucola, de grote blaadjes gescheurd
- een flinke scheut citroensap
- 1 eetlepel zeer fijn gehakte platte peterselie
- een flinke scheut extra vergine olijfolie
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit daarin zachtjes de uien totdat ze zacht zijn maar nog niet gekleurd. Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de bonen toe en nog 2 eetlepels olijfolie. Houd het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper. Laat de bonen door en door warm worden en het bak- en kookvocht goed opnemen.
Voeg de rucola kort voor het einde van de bereidingstijd toe en roer die er snel doorheen, zodat de blaadjes iets slapper worden door de warmte. Voeg het citroensap en de peterselie toe. Proef: bonen kunnen wel wat peper en zout gebruiken. Giet er een flinke scheut extra vergine olijfolie over en serveer meteen.
Tip
Je kunt dit gerecht uitbreiden door er geroosterde kerstomaatjes aan toe te voegen, of kort gekookte sperziebonen met nog een bite voor de mooie groene kleur.
Kookboek
Het recept 'Warme witte bonen met warme rucola en uien' is afkomstig uit het kookboek...
Granen, peulvruchten & zaden
Molly Brown
Koken met granen, peulvruchten & zaden is hip, hot & happening. Niet alleen zijn deze ingrediënten erg gezond, je kunt er ook veelzijdige en bijzonder... lees verder
© Good Cook