Hongaarse zuurkool
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,2
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 kg (biologische) zuurkool uit het vat
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 2 theelepels karwijzaad
- 1 lepel verse tijmblaadjes
- 250 ml kippenbouillon
- 125 ml zure room
Bereiden
Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken en druk al het vocht eruit.
Fruit de uien met de knoflook zachtjes in wat olijfolie glazig. Voeg de zuurkool toe, maak de slierten met twee vorken los en meng ze met de ui.
Strooi er het paprikapoeder over met de karwijzaadjes, de tijmblaadjes en wat versgemalen zwarte peper.
Bak de zuurkool al omscheppend 1-2 minuten en schenk er dan de kippenbouillon en de zure room bij. De zuurkool moet echt in het vocht liggen.
Zet de deksel schuin op de pan en laat de zuurkool zeker 30 minuten, maar liever nog iets langer, lekker pruttelen. Zo kan de kool het vocht opnemen en wordt de zuurkool lekker smeuïg.
Deze Hongaarse zuurkool smaakt heerlijk met hele kip uit de oven en smeuïge puree van zoete aardappel.
Variatietip
Voeg met de uien en knoflook een halve in reepjes gesneden rode paprika toe.
Bron
Het recept 'Hongaarse zuurkool' wordt je aangeboden door okoko recepten.