Zomerse blauwebessenjam
bereiden
Ingrediënten
- 600 g blauwe bosbessen
- 250 g bramen
- 2 handsinaasappels
- 1 citroen
- 1 vanillestokje
- 500 g suiker
Bereiden
Was de bosbessen en bramen goed schoon en doe ze in een pan. Pers de sinaasappels en citroen uit en voeg het sap bij het fruit.
Snijd het vanillestokje door in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillestokje en het merg toe en zet de pan op het vuur. Breng langzaam aan de kook totdat het fruit zacht is.
Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Maak er met een passe-vite of een staafmixer een gladde saus van.
Breng het mengsel weer aan de kook en voeg de suiker toe. Laat de jam ten minste 5 minuten koken en blijf voortdurend roeren. Wanneer je merkt dat de jam begint in te dikken, neem je de pan van het vuur.
Doe de jam meteen in de potjes, sluit ze af en zet ze 10 minuten omgekeerd neer. Laat goed afkoelen en de jam is klaar!
Extra benodigd
3 jampotten, staafmixer
Kookboek
Het recept 'Zomerse blauwebessenjam' is afkomstig uit het kookboek...
Alles voor op de boterham
Zippora Wiese
Broodbeleg is zoveel meer dan een plak kaas of ham. Met de technieken en recepten van Zippora Wiese maak je het allemaal zelf in een mum van tijd: jams, curds, hummus, notenpasta's, pesto's, guacamole etc. In dit overzichtswerk vind je meer dan
... lees verder © Uitgeverij Lannoo