Eendenborst in een saus van peper en rode wijn
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eendenborsten
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 10 zwarte peperkorrels
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 500 ml rode wijn
- 250 ml kippenbouillon
- 10 g boter
- 1 theelepel gebroken zwarte peperkorrels
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de eendenborsten toe en bak ze ongeveer 5 minuten op matig vuur tot ze krokant en bruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant in ongeveer 3 minuten bruin en leg ze op een bakplaat. Houd het vocht uit de koekenpan achter voor de saus. Bak de eendenborsten in ongeveer 15 minuten gaar, haal ze uit de oven, dek ze af en maak intussen de saus.
Zet een pan op een matig vuur, voeg 1 eetlepel van het achtergehouden vocht uit de koekenpan toe en laat hierin de sjalotjes gedurende 3 minuten zacht worden. Voeg peperkorrels, tijm, laurierblad en rode wijn toe. Breng aan de kook en laat het mengsel op een hoog vuur 5 minuten koken of tot de pan bijna droog gekookt is.
Voeg de bouillon toe, breng weer aan de kook en schraap alle resten van de bodem. Zeef de saus, zet de pan weer op het vuur, voeg de boter en zwarte peper toe en verhit de saus tot de boter smelt. Giet de saus over de eendenborsten en serveer met gestoomde groene groenten.
Tip
'In dit recept heb ik gekozen voor eendenborst zonder vel. Als je het eraan laat zitten, moet je het goed doorprikken met een vork. dan krijg je een lekker krokant korstje. Neem wijn van goede kwaliteit want die speelt in dit recept de hoofdrol.' - Jody Vassallo
Kookboek
Het recept 'Eendenborst in een saus van peper en rode wijn' is afkomstig uit het kookboek...
Peper & zout
Jody Vassallo
Peper en zout zijn onmisbare smaakmakers die altijd in huis zijn. Herontdek deze veelzijdige ingrediënten in bijna 100 verrassende en verrukkelijke... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney