Gebraden kip in fenegriek-korianderpasta
- 4 personen
- 80 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 eetlepels fenegriekzaad
- ¼ theelepel kardemomzaad uit groene kardemompeulen
- ¼ theelepel karwijzaad
- ¼ theelepel korianderzaad
- 1 verse, kleine rode peper, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 volle hand korianderblad en -stelen
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kip van 1½ kg
Voorbereiden
Doe fenegriekzaad in een kom onder koud water. Laat een nacht weken, dat haalt de bitterheid uit het zaad. Het zaad absorbeert veel van het water, zwelt op en wordt geleiachtig. Giet af en spoel af.
Rooster kardemom-, karwij- en korianderzaad een paar minuten op hoog vuur in een droge koekenpan, tot de geuren loskomen. Neem van het vuur en laat afkoelen. Meng alle ingrediënten, behalve de kip, met de uitgelekte fenegriekzaden en 1 theelepel zout en draai dit in een keukenmachine tot pasta.
Knip de kip met een wildschaar of stevige keukenschaar open langs de ruggengraat. Leg de kip met de snijkant naar onder op een werkvlak en druk hem met beide handen zo plat mogelijk. Verdeel de pasta gelijkmatig over de kip en marineer minstens 2 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kip op een rooster, met de borst naar boven, in een braadslee. Bak 60 minuten. Steek een scherp mesje of prikker in de bil om te controleren of de kip gaar is: het uitlopende sap moet helder zijn.
Haal de kip uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat voor het aansnijden 10-15 minuten rusten. Serveer met een groene salade en knapperig brood.
Extra benodigd
Keukenmachine, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Gebraden kip in fenegriek-korianderpasta' is afkomstig uit het kookboek...
Specerijen
Jane Lawson
'Specerijen' is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transfor-meren en hun onmisbare... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck