Gegrilde kip met pittige kokossaus en noedels van Bill Granger
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 4 kippenborstfilets met vel (ca. 280 g per stuk)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 310 ml kokosmelk of magere sojamelk
- 75 g laksa (ook wel cellofaan mie of so-oen)
- 400 g verse eiermie (noedels)
- 200 g peultjes, geblancheerd en schuin in kleine stukjes
- 1 limoen, in partjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Meng in een kom de kip, olie, zout en peper goed door elkaar. Zet een ovenvaste braadpan waar de stukken kip naast elkaar in passen op een hoog vuur. Leg de kip met het vel naar beneden in de pan en bak hem in 4 tot 5 minuten goudbruin. Draai de kip om en bak hem nog een minuut om het vlees dicht te schroeien. Zet de pan in de oven en braad de kip ongeveer 10 minuten tot hij stevig aanvoelt. Haal hem uit de oven, laat hem 5 minuten staan en snijd dan elk stuk filet in drieën.
Zet intussen een kleine steelpan op een matig vuur en meng de kokosmelk met de laksa. Laat 5 minuten koken of tot de melk iets is ingedikt.
Kook terwijl de kip in de oven staat en de saus op het vuur de noedels 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet af en verdeel de noedels over vier ondiepe kommen. Leg daarop de stukjes peultjes en de gegrilde kip en giet de saus erover. Serveer met partjes limoen.
Tip
'In plaats van kokosmelk gebruik ik - ook in andere recepten - altijd magere sojamelk om het aantal calorieën binnen de perken te houden.' - Bill Granger
Kookboek
Het recept 'Gegrilde kip met pittige kokossaus en noedels van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
Man in de keuken
Bill Granger
Eten met het gezin, met vrienden of gewoon met z'n tweeën moet voor iedereen gezellig en ontspannend zijn, dus ook voor de gastheer of -vrouw. De Australische kok... lees verder
© Uitgeverij Terra