Griekse citroenkip
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8,6
- Hoofdgerecht
- Grieks
- Gevogelte
bevat per portie
- 517 kcal
- 91 g eiwit
- 15 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rauwe honing, gesmolten
- sap van 1 citroen
- 1 theelepel cayennepeper
- versgemalen zwarte peper
- 1 kip (ca. 2¼ kg), in 10 stukken verdeeld
- 1 hele bol knoflook, in ongepelde teentjes verdeeld
- 2 citroenen zonder waslaagje, in partjes
- 2 takjes rozemarijn
- handvol bladpeterselie, fijngesneden
- 200 g gemengde saladeblaadjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
Maak een marinade door in een grote schaal de olijfolie, honing, het citroensap en de cayennepeper te mengen. Breng de kip op smaak met zwarte peper, leg de stukken in de schaal met de marinade en masseer deze met je handen in de huid van de kip.
Leg de stukken kip in een braadslede en voeg de tenen knoflook, citroenpartjes en de rozemarijn toe. Schep door elkaar en zorg ervoor dat alles goed is verdeeld. Maal er nogmaals wat zwarte peper over.
Zet 40 minuten in de hete oven tot de kip goudbruin is en de citroenen bruine randjes krijgen.
Dien rechtstreeks vanuit de braadslede op met verse peterselie eroverheen en met een salade erbij.
Kookboek
Het recept 'Griekse citroenkip' is afkomstig uit het kookboek...
Het Paleo kookboek
Daniel Green
'Het Paleo kookboek' van Daniel Green helpt je om een gezonde, natuurlijke levensstijl te krijgen. Dit praktische, inspirerende kookboek biedt je naast basisinformatie... lees verder
© Kosmos Uitgevers