Kip uit de oven met taleggio en prosciutto
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 4 kipfilets van ca. 200 g elk
- 85 g taleggiokaas, in kleine blokjes
- 8 verse basilicumblaadjes
- 8 plakjes parmaham
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Snijd elke kipfilet in, zodat een 'envelopje' ontstaat. Vul elk 'envelopje' met een kwart van de kaas en druk de kipfilethelften goed op elkaar.
Leg op elke kipfilet twee blaadjes basilicum, strooi er flink wat peper over en wikkel 2 plakjes parmaham om het midden van elk kipfilet, laat de uiteinde onbedekt. Bestrijk het vlees licht met olijfolie. Verwarm de over voor op 200 °C.
Verhit een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Doe de kipfilets erin en bak ze 2 minuten aan weerszijden, tot ze aan alle kanten gebruind zijn. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Bak de kipfilets 10-15 minuten, tot ze gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten rusten voor u ze serveert. Serveer met in de oven gebakken aardappelen.
Kookboek
Het recept 'Kip uit de oven met taleggio en prosciutto' is afkomstig uit het kookboek...
Easy Italian kookboek
Jennifer Donovan
Het geheim van de Italiaanse keuken is een-voud. De fijne kneepjes ervan zijn makkelijk te leren aan de hand van dit basiskookboek. In deel 1 worden de grondslagen... lees verder
© The House of Books