Misokip met aubergine, lente-ui en chilipeper
- 2 personen
- 55 min
- waardering 9,7
- Hoofdgerecht
- Japans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 400 g scharrelkippendijfilets, gehalveerd
- 350 g babyaubergines, gehalveerd
- 3 banaansjalotten, gepeld, gehalveerd
- 2½ cm verse gember, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 volle eetlepels miso
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel sesamzaad
- voor de dressing
- geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- voor erbij
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen
- witte rijst
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Leg de gehalveerde kippendijfilets, aubergines en sjalotten in een braadslede. Roer de gember, knoflook, sesamolie, miso, honing, chilivlokken en het sesamzaad in een kommetje door elkaar en verdeel het over de aubergines en vooral de kip.
Zet 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is.
Roer de geraspte limoenschil, het limoensap, de sesamolie en sojasaus door elkaar en schenk deze dressing over de kip en aubergine. Bestrooi met de lente-uitjes en dien heet op met vers gekookte witte rijst.
Opmerking
'Ik denk dat dit mijn favoriete kipgerecht is uit dit boek. Ik heb er verschillende versies van geprobeerd voor ik op deze uitkwam, met precies de juiste verhouding specerijen, miso, chilipeper en honing. Ik eet de kip soms rechtstreeks uit de braadslede en als mijn hondje geluk heeft mag zij ook een klein stukje.' - Rukmini Iyer
Kookboek
Het recept 'Misokip met aubergine, lente-ui en chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...
De wereldse bakplaat
Rukmini Iyer
In 'De wereldse bakplaat' neemt Rukmini Iyer ons mee op een culinaire reis. Ze verzamelt de lekkerste en verrassendste ovengerechten van over de hele wereld. Met vis, vlees, vegetarische en veganistische recepten is er genoeg smakelijks voor iedereen... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: David Loftus