Pollo alla cacciatora (kip op de jagersmanier)

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 Spaanse peper, in stukjes
  • 1 hele kip, in grote stukken
  • 500 g tomaten, in middelgrote stukken
  • bosje peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit wat olie in een hapjespan en voeg knoflook en Spaanse peper toe. Doe de stukken kip erbij en braad ze aan beide kanten aan. Doe de tomaten en zout en peper erbij en schep om.

Laat ongeveer 45 minuten pruttelen met de deksel op de pan, totdat de kip gaar is. Serveer met fijngehakte peterselie.

Kookboek

Het recept 'Pollo alla cacciatora (kip op de jagersmanier)' is afkomstig uit het kookboek...

D'Antuono

Famke & Floor van Praag

De markante familie d'Antuono is de drijvende kracht achter de glamoureuze Amsterdamse restaurants d'Antica en Cinema Paradiso, waar pure, authentieke Italiaanse... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (35 stemmen)

Kip recept tips

Reacties op dit recept

  • JeannetteBeste kok, wat voor groenten kunnen wij bij deze heerlijke stukken kip eten? Kunnen daar ook gebakken aardappeltjes bij gegeten worden? Verder gaan mijn man en ik dit zo snel mogelijk proberen, klinkt overheerlijk! Bedankt voor dit recept.

    reageren

  • redactie okoko receptenSuggestie van Jamie Oliver (zie ook zijn versie van pollo alla cacciatora): 'serveer de kip met een salade of wat cannellini-bonen en flink wat Chianti'.

    reageren

  • jean-marieIk dacht dat jagerssaus een saus was met als garnituur: fijn gehakte champignons gesueerd met gehakte sjaloten, een teentje look fijngeperst met gehakte dragon en peterselie in een bruine gebonden ingekookte gevogeltefond of kalfsfond.

    reageren

  • wolfJagerswijze en "chasseur" is niet gelijk. Trouwens bij de saus komt een gastrique of reductie van sjalot, azijn, witte wijn (zie bearnaise).

    reageren

  • fiaKan ik dit recept ook maken in de slowcooker?

    reageren

  • GisèleZo eenvoudig, met weinig ingrediënten en zo superlekker! Heb er niets meer of minder aan toegevoegd en we waren allen zo verrast!

    reageren

  • PaulGoeie vraag Fia, zou ik ook wel willen weten, met vermelding van bereidingstijd en stand hoog of laag.

    reageren

  • JennyMag het ook met kipfilet klaargemaakt worden? We hebben hier 2 anti-knagers en anti-vetjes!

    reageren

  • RonLekker recept. Maar het recept van Jamie Olivier is nog lekkerder. Met zwarte en groene olijven laurierblaadjes rozemarijn knoflook en ontvelde tomaten en nu het lekkerste: de kip marineren in de chianti.

    reageren

  • JennyKan dit ook met kipfilet gemaakt worden?

    reageren

  • WimNet gegeten...vurrukkelluk

    reageren

  • redactie okoko recepten@Jenny: kipfilet is te mager vlees om te gebruiken in dit recept.

    reageren