Stoofpotje van hoevekip in olijfolie
- 4 personen
- 135 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 grote hoevekip (Mechelse koekoek of bressekip) van ca. 1,35 kg
- 1 bol knoflook
- 1 grote ui
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- 2 takjes minitrostomaatjes
Bereiden
Vul de kip op met de bol knoflook, de ui, de tijm en de rozemarijn. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de kip aan alle kanten mooi bruin. Kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden.
Zet het vuur heel laag (en plaats indien nodig de pan zelfs 1/5de van het vuur), leg de trostomaatjes erbij en haal deze er weer uit als ze gaar zijn; houd ze apart.
Laat 1½ à 2 uur op een laag vuur garen, waarbij de eerste 30 à 40 minuten met het deksel er half op en daarna zonder deksel. Draai de kip om de 15 minuten om. Giet er af en toe olijfolie bij, zodat de kip altijd in een bodem olijfolie staat.
Serveer de kip met de trostomaatjes. Heerlijk met een stokbrood en een salade met vinaigrette, met een ratatouille of met krielaardappeltjes.
Kookboek
Het recept 'Stoofpotje van hoevekip in olijfolie' is afkomstig uit het kookboek...
La cuisine d'Angélique
Angélique Deckers
Angélique verzamelde authentieke recepten van de oudste inwoners van het bergdorpje Les Pierrons en vult ze aan met zuiderse gerechten vol typische... lees verder
© Uitgeverij Lannoo