Geroerbakte kipfilet met sesam en honing
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Chinees
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 theelepel sesamolie
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 500 g kipfilet, in reepjes gesneden
- 1½ eetlepel geraspte gemberwortel
- 3 lente-uitjes, in stukjes van 4 cm gesneden
- 1 stronk Chinese broccoli, grof gesneden
- ½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 4 eetlepels lichte sojasaus
- 1½ eetlepel oestersaus
- 2-3 eetlepels vloeibare honing
- 1 theelepel maïzena
- 3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
- vers korianderblad, voor garneren
- gestoomde rijst, voor erbij
Bereiden
Verhit de sesam- en plantaardige olie in een wok en roerbak de kipreepjes op hoog vuur goudbruin. Voeg de gember en lente-ui toe en 2 minuten later de broccoli. Voeg 2 eetlepels water toe en blijf roerbakken tot de groente slinkt.
Meng in een kom het vijfkruidenpoeder, sojasaus, oestersaus, honing en maïzena. Giet deze saus bij de kip in de wok en laat het op hoog vuur binden onder voortdurend roeren.
Neem de wok van het vuur en meng het sesamzaad door het gerecht. Garneer het met korianderblad en serveer direct met gestoomde rijst.
Kookboek
Het recept 'Geroerbakte kipfilet met sesam en honing' is afkomstig uit het kookboek...
Basisboek Aziatisch
Jody Vassallo & Emily Ezekiel
Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten uit de keukens van China, Japan, Thailand en Korea in huis. Van geurige Thaise curry's en Sukiyaki uit Osaka tot en... lees verder
© Good Cook