Kip cordon bleu met comté en ham

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 plakken ham
  • 120 g comté
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Snijd het vet van de plakken ham en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de korst van de comté en snijd de kaas in dunne reepjes.

Snijd de kipfilets in de lengte horizontaal in, zonder de twee helften te scheiden. Leg op elke helft een halve plak ham en een paar reepjes comté en sluit de filets met cocktailprikkers.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de cordon bleus in 2 minuten per kant goudbruin. Doe het deksel op de pan en bak ze nog 10 minuten op laag vuur. Keer de cordon bleus halverwege de bereidingstijd.

Extra benodigd

Cocktailprikkers

Tip

Voeg geen zout toe, de ham en comté bevatten al genoeg zout.

Kookboek

Het recept 'Kip cordon bleu met comté en ham' is afkomstig uit het kookboek...

Het Larousse snel klaar kookboek

diverse auteurs

Een super praktisch kookboek waar je geen keukenprins of -prinses voor hoeft te zijn! Alle gerechten - klassiek of origineel - bereid je met maximaal 3 tot 5... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!