Kipfilet met piri-piririjst

  • 4 personen
  • 75 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 280 g langkorrelige witte rijst, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode paprika's, zaadjes verwijderd en in reepjes
  • 2 gele paprika's, zaadjes verwijderd en in reepjes
  • 4-8 rode chilipepers, in ringen (naar smaak)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel zoete gerookte paprika
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3½ eetlepel rodewijnazijn
  • een paar korianderblaadjes, om te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Doe de rijst in een gelijkmatige laag in een ovenschaal.

Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Leg de kipfilets op de rijst in de ovenschaal.

Doe de rest van de olijfolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook zacht. Voeg de rode en gele paprika toe en je gekozen hoeveelheid chilipeper. Bak 5 minuten op laag vuur tot de paprika zacht is.

Voeg de tijm, oregano, gerookte paprika, tomaten en tomatenpuree toe. Roer even door en breng op smaak met zout en peper.

Voeg de bouillon en rodewijnazijn toe, breng aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Giet dit mengsel over de rijst en kip in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven tot de rijst en kip gaar zijn. Bestrooi met korianderblad en serveer warm.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Kipfilet met piri-piririjst' is afkomstig uit het kookboek...

Pimp my rice

Nisha Katona

Rijst slechts een eenvoudig bijgerecht om de maag te vullen? Met de recepten in 'Pimp my rice' ervaar je echt hoe veelzijdig rijst in al zijn soorten is: van basmatirijst... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!