Kipschnitzel met pistachenootjes en sesamzaad
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- snufje cayennepeper
- 1 ei
- 100 g grana pardano
- 100 g broodkruim
- 1 eetlepel sumak
- 80 g pistachenootjes, fijngehakt
- 4 eetlepels sesamzaad, geroosterd
- sap en zest van 1 limoen
- tarwebloem
- 6 eetlepels olijfolie
Bereiden
Wrijf de kipfilets in met peper en zout en de cayennepeper, en kluts de eieren los.
Meng de grana pardano, broodkruim, sumak, pistachenootjes, sesamzaadjes, cayennepeper en sap en zest van 1 limoen door elkaar.
Leg de filets in het losgeklopte ei en haal ze er vervolgens een voor een uit, om ze daarna om en om in de bloem te deppen.
Leg de bebloemde filets vervolgens weer in het losgeklopte ei en dan in het noten-kaas-broodkruimmengsel. Draai de filets dan om en druk het mengsel er stevig in.
Laat de koekenpan warm worden en doe de olijfolie erin. (Zet de pan niet op te hoog vuur, want dan branden de filets aan.) Bak dan rustig de filets om en om goudbruin.
Haal ze uit de pan als ze klaar zijn en leg ze op keukenpapier om het vet uit te laten lekken.
Lekker met een salade van geroosterde bospeen en venkel uit de oven, met eikenbladsla, bloedsinaasappel en granaatappel.
Kookboek
Het recept 'Kipschnitzel met pistachenootjes en sesamzaad' is afkomstig uit het kookboek...
Kip
Claartje Lindhout
In 'Kip' draait het uiteraard om het meest gegeten stukje vlees in Nederland en België. In dit boek staan 30 recepten met kip van onder meer eigen bodem... lees verder
© Uitgeverij Becht