Radijs met crottin de chavignol

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 g radijs
  • 40 ml olijfolie
  • 80 ml vinaigrette
  • 1 eetlepel honing
  • 1 stuk Crottin de Chavignol, in stukjes
  • 30 g paranoten, gehakt en kort gebakken

Bereiden

Verwarm olijfolie in een skillet, voeg radijs toe en bak rustig rondom gaar in de barbecue (180 °C, direct vuur).

Meng de vinaigrette met honing.

Voeg stukjes Crottin toe aan de radijs en laat nog even doorgaren.

Serveer met de honing-vinaigrette en de paranoten.

Opmerking

'Een beetje gek, van die kleine radijsjes op de barbecue, maar aan dunne spiesjes of in een skillet prima te doen. Ze worden wat zachter, verliezen iets aan scherpte maar warm zijn radijzen goddelijk.' - Julius Jaspers

Kookboek

Het recept 'Radijs met crottin de chavignol' is afkomstig uit het kookboek...

Masterclass Groente op de BBQ

Julius Jaspers

In 'Masterclass Groente op de BBQ' laat Julius Jaspers met meer dan 35 groentesoorten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt tijdens het barbecueën, ook als je geen vlees of vis wilt eten. Dit keer geeft Julius zijn groene klassiekers prijs... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer groenten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!