Kippenlevertjes in balsamicoazijn
bereiden
Ingrediënten
- 30 g boter
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 120 g kippenlever, in stukjes
- 50 ml balsamicoazijn
- ½ bosje bieslook, fijngeknipt
Bereiden
Laat de helft van de boter heet worden in een pan en fruit de sjalotjes 3 minuten op matig vuur.
Voeg de stukjes kippenlever toe en laat deze al roerend in 6 à 8 minuten goudbruin worden.
Giet er de balsamicoazijn over en strooi er zout en peper op. Zet het vuur laag en laat 4 à 5 minuten zachtjes koken totdat de azijn een beetje stroperig wordt.
Voeg van het vuur af beetje bij beetje de rest van de boter toe. Meng alles en voeg de bieslook toe.
Verdeel de kippenlevertjes en de azijnsaus over zes minipannetjes. Dien direct op.
Variatietips
Voeg om het zoete van dit recept te accentueren samen met de azijn ½ theelepel bruine suiker toe. En strooi voor een knapperig accent aan het eind van de kooktijd wat gehakte walnoten over de kippenlevertjes. Vervang voor de variatie de balsamicoazijn door port.
Kookboek
Het recept 'Kippenlevertjes in balsamicoazijn' is afkomstig uit het kookboek...
Feestelijke minipannetjes
Valéry Drouet
In de schattige minipannetjes, ook wel 'cocottes' genoemd, uit deze boekbox ziet ieder gerechtje er onmiddellijk feestelijk uit. Of je ze nou bij de borrel of als voor... lees verder
© Kosmos Uitgevers