Kippenleverpastei van restaurant Basaal
1 pot pastei
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 150 g boter
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 350 g kippenlever
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel kerriepoeder
- 100 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 2 eetlepels cognac
Bereiden
Verwarm 1 eetlepel roomboter en fruit daarin de sjalotjes goudgeel. Bak de kippenlevertjes 3 tot 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het kerrie- en paprikapoeder toe. Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Doe alles in een mengbeker met ½ theelepel zout, ½ theelepel peper en de worcestershiresaus. Laat de keukenmachine draaien, meng de boter er in gedeelten door, schenk tenslotte de cognac erbij.
Extra benodigd
Keukenmachine
Persoonlijke noot
'In Basaal geven we de kippenleverpastei vaak als amuse op toast. Lekker met een goed glas rode wijn erbij. Of gewoon op een bruine boterham!' - Bas Oonk
Het recept 'Kippenleverpastei van restaurant Basaal' wordt je aangeboden door chef Bas Oonk van restaurant Basaal. Beeld: Natasha Breen | Shutterstock.com