Kippenleverpastei van restaurant Basaal

1 pot pastei
bereiden

waardering 8,3obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 350 g kippenlever
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 2 eetlepels cognac

Bereiden

Verwarm 1 eetlepel roomboter en fruit daarin de sjalotjes goudgeel. Bak de kippenlevertjes 3 tot 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het kerrie- en paprikapoeder toe. Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Doe alles in een mengbeker met ½ theelepel zout, ½ theelepel peper en de worcestershiresaus. Laat de keukenmachine draaien, meng de boter er in gedeelten door, schenk tenslotte de cognac erbij.

Extra benodigd

Keukenmachine

Persoonlijke noot

'In Basaal geven we de kippenleverpastei vaak als amuse op toast. Lekker met een goed glas rode wijn erbij. Of gewoon op een bruine boterham!' - Bas Oonk

Het recept 'Kippenleverpastei van restaurant Basaal' wordt je aangeboden door chef van restaurant Basaal. Beeld: Natasha Breen | Shutterstock.com

Kippenlevertjes tips