Kippenlevertjes met appel en katenspek

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 8 waarderingen

Bevat per portie

315 kcal
26 g eiwit
18 g vet
13 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g kippenlevertjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 50 g katenspek, in stukjes
  • 1 appel, in stukjes
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Bestrooi de kippenlevertjes met zout, peper en bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de ui, het spek en de levertjes al omscheppend 5 minuten.

Voeg de stukjes appel toe en bak nog 3 minuten. Voeg de appelstroop, de mosterd en 50 ml water toe. Verwam al roerend nog 1 minuut. Strooi de peterselie erover.

Lekker met aardappelpuree en rodekool.

Het recept 'Kippenlevertjes met appel en katenspek' wordt je aangeboden door . Beeld: minadezhda | Shutterstock.com

Kippenlevertjes tips