Thaise gemarineerde kipsatés
bereiden
Ingrediënten
- voor de marinade
- 5 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 1 bos koriander
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 3 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels maisolie
- 500 ml kokosmelk
- 2 eetlepels rietsuiker
- snufje fleur de sel
- voor de kipsatés
- 1 kg kipfilet
- 1 volledige gemberwortel, in plakken gesneden
Bereiden
Doe alle ingrediënten voor de marinade in je foodprocessor en mix tot een marinade. Snijd de kip in reepjes en doe die in een mengkom. Voeg de marinade toe en meng goed.
Steek de gemarineerde kipreepjes op de satéprikkers. Leg de gember in de kolen en gril de satés 5 minuten op het rooster van je hete barbecue. Serveer onmiddellijk en eet uit het vuistje.
Extra benodigd
Barbecue, houten satéprikkers
Opmerking
'Ik werk graag met extra aroma's in de kolen, zoals de gember in dit recept. Maar evengoed kan je barbecuekruiden, vuurkruiden of bepaalde rookchips gebruiken. Zo geef je op een subtiele manier extra smaak aan je gerechten. Wil je een sterker aroma, sluit dan het deksel van je barbecue.' - Peter De Clercq
Kookboek
Het recept 'Thaise gemarineerde kipsatés' is afkomstig uit het kookboek...
Grillmasters
Seppe Nobels & Peter De Clercq
Een vurige culinaire wereldreis door negen landen met 70 creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten van Grillmasters-chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq. Met topingrediënten van bij ons op wereldse wijze klaargemaakt
... lees verder © Uitgeverij Lannoo