Kipsaté (saté ajam)

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,8obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes van ca. 2 cm
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel en 1 theelepel Inproba Sambal Oelek
  • 3 theelepels Inproba Gehakte Knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 kuipje Inproba Saté Saus (300 g)
  • 2 eetlepels suiker
  • 75 g Inproba Gebakken Uitjes

Voorbereiden

Marineer de kipfilet minimaal 1 uur in een mengsel van de ketjap, ui, citroensap, 1 eetlepel sambal en de helft van de knoflook. Week de satéstokjes ondertussen in wat warm water (ze verbranden zo minder snel bij het grillen).

Bereiden

Rijg de kip aan de stokjes. Rooster de spiesjes nu boven houtskool of in de grill (op het hoogste plateau) in ca. 7 minuten bruin en gaar. Bestrijk ze bij het draaien enkele malen met de olie.

Schep de satésaus in een pan en warm dit al roerende op. Voeg de rest van de knoflook, de theelepel sambal en de suiker toe. Giet de saus over de kip. Bestrooi de kipsaté met de uitjes.

Extra benodigd

Satéprikkers

Tip

Serveer de kipsaté op Indonesische wijze met long-tong (samengeperste rijst die in blokjes wordt gesneden) en blokjes komkommer.

Het recept 'Kipsaté (saté ajam)' wordt je aangeboden door

Kipsaté tips

Reacties op dit recept

  • Alyssa HEERLIJKE malse kip, als je hem goed in de marinade laat staan.. goed in de gaten houdt 4 á 5 x omdraaien onder de grill.. en blijven instrijken.. kun je SMULLEN! Heb dit gerecht nu al 4 x gemaakt in zeer korte tijd, iedereen geniet er steeds weer van!
  • Thomas Toen ik dit bij de ingredienten las was ik al afgehaakt.
    "1 kuipje Inproba Saté Saus (kant & klaar, 300 gr)". Recept krijgt van mij 1/10. Echte recept is dit: 2 teentjes knoflook, 2 t uienpoeder, 1 ½ ketoembar, 2 t djinten, 1 ½ t djahen, 1t laos, 1 ½ t paprikapoeder, 2 t kurkuma, 1 t cayennepeper, zeezout, pinda olie, sereh, sojasaus.
    • carla Ga ik zeker proberen... lijkt me heel lekker.
  • ineke Dat had ik dus ook!
    • Cline Dat had ik dus ook... meteen afhaken als iets niet goed lijkt... hoe stom is dat?! De marinade voor de kip is geweldig en de satésaus maak je gewoon zelf!
  • Debbie Lekker recept, voor de basis sate, maar pff de klagers, je kan zelf sate saus maken voor erbij doe ik ook. En in plaats van 3 tl gehakte knoflook neem ik 3 grote verse teentjes of 4 als er kleintjes bij zitten. Vind het als basis lekker, en het lekkerst op de barbeque maar ook in een grillpan. Eenvoudig recept. Het wordt aangeboden door Inproba dus logisch dat ze het met hun eigen merk doen.
  • sanneke Dit lijkt mij heerlijk om te maken.
    Maar ik heb helaas nog geen bqq en grill.
    Kan het ook klaar gemaakt worden in de koekenpan?
  • Marci het is niet long-tong maar lontong