Thaise kip en broccoli van Annabel Langbein
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Thais
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 theelepel Thaise groene currypasta
- 2 teentjes knoflook, heel klein gesneden
- 2 theelepels verse gember, fijngehakt
- geraspte schil van 1 limoen
- 300 g kipfilet, in dunne plakjes
- 2 eetlepels neutrale olie
- 350 g broccoli, in kleine roosjes
- 200 g Chinese kool, in dunne repen
- 1 blikje kokosmelk van 165 ml
- 4 theelepels vissaus
- 4 eetlepels korianderblaadjes, gehakt (of in de zomer basilicum)
Bereiden
Meng de currypasta met knoflook, gember en limoenrasp en meng dat door de kip.
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak de kip op hoog vuur lichtbruin.
Voeg de broccoli toe met de Chinese kool, kokosmelk en vissaus. Leg een deksel op de pan en verwarm alles 5 minuten of tot de broccoli beetgaar is en de kip door en door gaar.
Strooi er voor het opdienen de koriander of het basilicum over.
Variatietip
Roerbakgerechten als deze lenen zich tot eindeloze interpretaties. Gebruik ander vlees of andere groenten en pas de smaakmakers aan - denk aan kaffirlimoenblaadjes, citroengras en kerriepoeder in plaats van currypasta.
Kookboek
Het recept 'Thaise kip en broccoli van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
Fresh
Annabel Langbein
Wat is er lekkerder dan te kunnen eten wat de natuur je brengt! Annabel Langbein laat in 'Fresh' per seizoen zien wat de toppers van het moment zijn. Ze switcht van... lees verder
© Kosmos Uitgevers