Thaise kip met cashewnoten

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 kippenborsten zonder vel (à 225 g), in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 50 g geroosterde cashewnoten, in de lengte gehalveerd
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 4 lente-uitjes, in stukjes

Bereiden

Verhit de olie in een hete wok en roerbak daarin de kip en knoflook 3-4 minuten: de stukjes kip zijn dan goudbruin en gaar.

Voeg de overige ingrediënten toe. Roerbak die 1 minuut mee. Voeg peper en zout toe naar smaak. Serveer het gerecht in een warme schaal.

Kookboek

Het recept 'Thaise kip met cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Thai kookboek

Sallie Morris

Tom yum soep, viskoekjes, gestoomde mosselen met citroengras: als dit gerechten zijn die je dolgraag zelf zou willen maken, dan is het 'Easy Thai kookboek' echt iets... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Thaise kip recept tips

Reacties op dit recept

  • RobGa ik zeker een keer proberen, ben erg gesteld op de Thaise keuken, bedankt.

    reageren

  • karineWaar haal ik de vissaus?

    • IVissaus is bij Albert Heijn te koop.

    reageren

  • LeonieKun je gewoon in de supermarkt kopen - tenminste in de Jumbo zag ik 'm staan, maar vast ook in andere ketens.

    reageren

  • RiaBij AH van het merk Thai Kitchen.

    reageren

  • RiaDe Thai gebruiken vissaus in plaats van zout.

    reageren

  • YvonneBij een Indonesiche of Surinaamse toko is de echte Thaise vissaus te koop.

    reageren

  • Toko Hoi YunThaise vissaus, ook wel Nam pla genoemd is te koop bij Toko Hoi Yun in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op http://tokohoiyunrotterdam.wordpress.com

    reageren

  • RobinIk zou slechts één EL vissaus toevoegen en 3 EL oestersaus. Vissaus is heel zout. Wellicht een typfout?

    reageren