Thaise kip met curry in een mandje van bananenblad
- 8 personen
- 60 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Thais
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 mooie bananenbladeren
- 250 g kipfilet, in kleine blokjes
- 3 eetlepels rode currypasta
- 7 blaadjes kafferlimoen (djeroek poeroet), fijngesneden
- 800 ml kokosmelk
- 3 eetlepels palmsuiker
- 3 eetlepels Thaise vissaus (nam pla)
- 2 takjes Thais basilicum
- 8 grote rauwe garnalen zonder kop, gepeld
- 1 verse rode Spaanse peper, fijngesneden
Bereiden
Maak eerst de kleine mandjes: snijd 8 cirkels met een doorsnee van 15 cm uit de bananenbladeren. Leg 2 rondjes op elkaar. Vouw de 4 zijkanten recht omhoog en zet ze met nietjes vast om een vierkant mandje te krijgen. Knip de randen bij.
Meng in een kom de kip, rode currypasta en 5 fijngesneden blaadjes kafferlimoen. Voeg een paar eetlepels kokosmelk aan dit mengsel toe om het meer consistentie te geven. Doe dan de palmsuiker en de vissaus erbij en meng alles goed. Kook de rest van de kokosmelk in een steelpan in om hem smeuïger te maken.
Leg in elk mandje 2 tot 3 blaadjes Thais basilicum en schep er een flinke eetlepel kipvulling op. Leg daarop een garnaal. Schenk er tot slot een beetje ingedikte kokosmelk over en strooi er wat fijngesneden peper en de rest van de fijngesneden blaadjes kafferlimoen over.
Stoom de mandjes in ongeveer 15 minuten gaar. Geef er Thaise rijst bij.
Kookboek
Het recept 'Thaise kip met curry in een mandje van bananenblad' is afkomstig uit het kookboek...
Abracadabra
diverse auteurs
De chef-koks van de Belgische kookschool Mmmmh! zijn gepassioneerde globetrotters van de smaak die maar één ding willen: hun kennis met zoveel mogelijk mensen... lees verder
© Inmerc