Thaise kip met gember en peultjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 3 eetlepels fijngehakte gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 130 g waterkastanjes, gehalveerd
  • 200 g peultjes
  • 2 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1½ eetlepel kristalsuiker
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1½ eetlepel Chinese rode wijn

Bereiden

Verhit de olie in een wok en bak de kip in 5 minuten goudbruin op matig vuur. Voeg gember, knoflook, bleekselderij en waterkastanjes toe. Bak alles 3 minuten.

Voeg peultjes, lente-uitjes, sojasaus, suiker, bouillon en rode wijn toe en breng het gerecht al roerend aan de kook.

Kookboek

Het recept 'Thaise kip met gember en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...

Basic Thais

Jody Vassallo

Meer dan 80 eenvoudige en snelle, klassieke of bijzondere recepten om thuis te kunnen genieten van de Thaise keuken. Welk gerecht je ook kiest, het zal heerlijk... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Thaise kip recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!