Thaise kip met gember en peultjes
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Thais
- Gevogelte
Ingrediënten
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 500 g kipfilet, in reepjes
- 3 eetlepels fijngehakte gemberwortel
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 130 g waterkastanjes, gehalveerd
- 200 g peultjes
- 2 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm
- 4 eetlepels sojasaus
- 1½ eetlepel kristalsuiker
- 125 ml kippenbouillon
- 1½ eetlepel Chinese rode wijn
Bereiden
Verhit de olie in een wok en bak de kip in 5 minuten goudbruin op matig vuur. Voeg gember, knoflook, bleekselderij en waterkastanjes toe. Bak alles 3 minuten.
Voeg peultjes, lente-uitjes, sojasaus, suiker, bouillon en rode wijn toe en breng het gerecht al roerend aan de kook.
Kookboek
Het recept 'Thaise kip met gember en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...
Basic Thais
Jody Vassallo
Meer dan 80 eenvoudige en snelle, klassieke of bijzondere recepten om thuis te kunnen genieten van de Thaise keuken. Welk gerecht je ook kiest, het zal heerlijk... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney