Amaretto
- 650 ml amaretto
- 20 min
- waardering 7,5
- Drank
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g suiker
- 100 g rietsuiker
- 375 ml wodka (zonder toegevoegd smaakje)
- 50 ml natuurlijke amandelessence
- 2 theelepels natuurlijke vanille-essence
Bereiden
Het onderstaande recept is heel simpel. Normaal gesproken zou je amandelolie of amandelen moeten gebruiken, maar om het leven simpel te houden is hier gekozen voor natuurlijke amandelessence. Belangrijk is wel dat het de beste amandelessence is die je maar kunt krijgen. Dus geen nepspul!
Breng 220 ml water in een pan aan de kook en voeg beide suikers toe. Haal van het vuur en roer totdat alle suiker opgelost is. Laat afkoelen.
Voeg al roerend de wodka toe. Voeg de twee essences toe en roer weer.
Hevel de vloeistof over in een kan en giet het geheel met een trechter in een fles. Sluit deze af en de amaretto is klaar om te drinken. De amaretto is 3 maanden houdbaar.
Omdat de essences van nature niet met elkaar mengen, moet je altijd schudden voor gebruik.
Kookboek
Het recept 'Amaretto' is afkomstig uit het kookboek...
Uit de tuin in de fles
Susy Atkins
In dit boek vind je bijna 70 recepten voor het maken van de heerlijkste sapjes, drankjes en wijnen - met en zonder alcohol: van amaretto, perensiroop en limoncello tot... lees verder
© Uitgeverij Becht