Vlierbloesemkefir

  • 750 ml
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Drank
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel gedroogde vlierbloesem
  • 200 ml water
  • 600 ml kefir

Bereiden

Laat de gedroogde vlierbloesem trekken in 200 ml kokend water. Laat het vocht helemaal afkoelen en schenk het door een zeef in een fles met kefir.

Laat de drank een tweede keer fermenteren gedurende 24 tot 48 uur. Zet de drank 24 uur voor je hem uitschenkt in de koelkast.

Opmerking

In Zweden geldt fläderblomssaft (vlierbloesemsiroop) als bode van de zomer, een tijd waarin het leven zich buiten afspeelt. Iedereen herkent de geur en de smaak van de siroop zoals grootmoeder die maakte. Vlierbloesem gold lang als de meest geneeskrachtige plant. Wat kun je beter combineren met kefir?

Kookboek

Het recept 'Vlierbloesemkefir' is afkomstig uit het kookboek...

Kefir & kombucha

Sebastian Landaeus & Nina Lausecker

Kefir, kombucha en gingerale, maar ook appelcider, jun, mede, lassi en amazaké. Allemaal zijn het gefermenteerde drankjes die lekker, dorstlessend en gezond zijn! In dit boek vind je meer dan 40 recepten om eenvoudig deze natuurlijk... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Dranken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!