Vlierbloesemkefir
- 750 ml
- 30 min
- waardering 7,5
- Drank
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel gedroogde vlierbloesem
- 200 ml water
- 600 ml kefir
Bereiden
Laat de gedroogde vlierbloesem trekken in 200 ml kokend water. Laat het vocht helemaal afkoelen en schenk het door een zeef in een fles met kefir.
Laat de drank een tweede keer fermenteren gedurende 24 tot 48 uur. Zet de drank 24 uur voor je hem uitschenkt in de koelkast.
Opmerking
In Zweden geldt fläderblomssaft (vlierbloesemsiroop) als bode van de zomer, een tijd waarin het leven zich buiten afspeelt. Iedereen herkent de geur en de smaak van de siroop zoals grootmoeder die maakte. Vlierbloesem gold lang als de meest geneeskrachtige plant. Wat kun je beter combineren met kefir?
Kookboek
Het recept 'Vlierbloesemkefir' is afkomstig uit het kookboek...
Kefir & kombucha
Sebastian Landaeus & Nina Lausecker
Kefir, kombucha en gingerale, maar ook appelcider, jun, mede, lassi en amazaké. Allemaal zijn het gefermenteerde drankjes die lekker, dorstlessend en gezond zijn! In dit boek vind je meer dan 40 recepten om eenvoudig deze natuurlijk... lees verder
© Good Cook