Geitenkaas met abrikozen

  • 6 personen
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 300 kcal
  • 14 g eiwit
  • 23 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 6 plakken zachte geitenkaas van ca. 1 cm dik
  • 1 zakje geschaafde amandelen
  • 50 g veldsla

Bereiden

Meng de abrikozenstukjes door de jam. Leg de plakken geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het abrikozenmengsel erover uit. Strooi de amandelen erover.

Schuif de bakplaat ca. 10 cm onder een hete grill en laat in ca. 2 minuten de kaas iets smelten en de amandelen goudbruin kleuren.

Schep de gegratineerde geitenkaas op het midden van zes bordjes en verdeel de veldsla er omheen.

Extra benodigd

Bakpapier

Bron

Het recept 'Geitenkaas met abrikozen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ivlianna | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Geitenkaas recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!