Geitenkaas met abrikozen
6 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
300 kcal
14 g eiwit
23 g vet
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 6 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 6 plakken zachte geitenkaas van ca. 1 cm dik
- 1 zakje geschaafde amandelen
- 50 g veldsla
Bereiden
Meng de abrikozenstukjes door de jam. Leg de plakken geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het abrikozenmengsel erover uit. Strooi de amandelen erover.
Schuif de bakplaat ca. 10 cm onder een hete grill en laat in ca. 2 minuten de kaas iets smelten en de amandelen goudbruin kleuren.
Schep de gegratineerde geitenkaas op het midden van zes bordjes en verdeel de veldsla er omheen.
Extra benodigd
Bakpapier
Het recept 'Geitenkaas met abrikozen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ivlianna | Shutterstock.com