Geitenkaas met abrikozen

6 personen
bereiden

waardering 7,7obv 10 waarderingen

Bevat per portie

300 kcal
14 g eiwit
23 g vet
9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 6 plakken zachte geitenkaas van ca. 1 cm dik
  • 1 zakje geschaafde amandelen
  • 50 g veldsla

Bereiden

Meng de abrikozenstukjes door de jam. Leg de plakken geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het abrikozenmengsel erover uit. Strooi de amandelen erover.

Schuif de bakplaat ca. 10 cm onder een hete grill en laat in ca. 2 minuten de kaas iets smelten en de amandelen goudbruin kleuren.

Schep de gegratineerde geitenkaas op het midden van zes bordjes en verdeel de veldsla er omheen.

Extra benodigd

Bakpapier

Het recept 'Geitenkaas met abrikozen' wordt je aangeboden door . Beeld: Ivlianna | Shutterstock.com

Geitenkaas tips