Briochespiesjes met brie en druiven
24 stuks
bereiden
bereiden
Bevat per portie
164 kcal
7 g eiwit
11 g vet
12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 dikke sneetje briochebrood (of maïsbrood)
- 50 g zachte boter
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- citroensap
- 150 g brie
- 24 rode druiven
- 24 witte druiven
Bereiden
Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten dun met citroenboter van zachte boter vermengd met citroenschil en wat citroensap. Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig bruin.
Snijd de brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken. Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie. Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakje brie. Leg de spiesjes op een schaal.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Het recept 'Briochespiesjes met brie en druiven' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood