Hartige soldaatjes met sesamzaadjes en pistachenootjes
15 stuks
bereiden
bereiden
Bevat per portie
84 kcal
3 g eiwit
5 g vet
6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 5 sneetjes bruin of wit casinobrood
- 50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel grof zeezout
- geraspte schil van 1 citroen
- 1 theelepel pittig paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 2-3 teentjes knoflook, gehalveerd
- verse roomkaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin. Meng de pistachenoten met het sesamzaad, zeezout, citroenschil, paprikapoeder, gemalen komijn en versgemalen peper naar smaak.
Snijd de sneetjes brood elk in 3 brede repen en wrijf ze goed in met de knoflook en bestrijk ze heel dun met verse roomkaas.
Leg de repen op een bakplaat en bestrooi ze met het notenmengsel. Bak de sneetjes in de oven in 10-15 minuten knapperig bruin.
Extra benodigd
Broodrooster
Het recept 'Hartige soldaatjes met sesamzaadjes en pistachenootjes' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Hapjes tips
Reacties op dit recept
- Nelly Heerlijk bij soep of salade.