Montadito met ansjovis, tomaat en avocado
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Spaans
- Vis
Ingrediënten
- voor de tomaat en ansjovis
- 4 stukjes ciabatta
- ½ teentje knoflook
- 4 volle eetlepels fijngehakte of geraspte rijpe tomaat
- 4 theelepels olijfolie extra vergine
- 4 gezouten ansjovisfilets van de beste kwaliteit (Ortiz of een ander merk)
- 1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd en gehakt
- voor de avocado en ansjovis
- 1 grote, rijpe avocado
- kneepje citroensap
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- 4 stukjes ciabatta
- ½ teentje knoflook
- 4 gezouten ansjovisfilets van de beste kwaliteit (Ortiz of een ander merk)
- 1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd en gehakt
Bereiden
Voor de montadito met tomaat en ansjovis: rooster de broodjes licht, wrijf ze zachtjes in met de knoflook en spreid de tomaat erover. Besprenkel de broodjes met de olijfolie en bestrooi ze met zout. Leg de ansjovisfilets erop en strooi de gehakte chilipeper erover. Serveer de broodjes meteen.
Voor de montadito met avocado en ansjovis: schil de avocado en snijd hem in dunne plakjes. Leg ze met het citroensap en de olijfolie in een kom en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de broodjes licht en wrijf ze zachtjes in met de knoflook. Schik de plakjes avocado erop, gevolgd door de ansjovisfilets, en bestrooi ze met de gehakte chilipeper.
Serveertip
Iedereen krijgt een montadito met tomaat en eentje met avocado. Het contrast tussen de twee creëert een van de lekkerste smaakcombinaties die je ooit zult proeven. Neem bij voorkeur om en om een hap.
Kookboek
Het recept 'Montadito met ansjovis, tomaat en avocado' is afkomstig uit het kookboek...
Morito
Sam & Sam Clark
'Morito' biedt je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In 'Morito' vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten... lees verder
© Kosmos Uitgevers