Verse vijgen met mascarpone en gorgonzola
8 stuks
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 8 mooie rijpe vijgen
- 50 g rietsuiker plus 4 theelepels
- 200 g mascarpone
- 100 g gorgonzola
- 8 eetlepels vin Santo
Bereiden
Snijd de vijgen kruislings in, niet helemaal tot op de bodem, ze moeten aan elkaar blijven zitten. Druk ze weer dicht, zet ze op vetvrij papier en bestrooi ze met een paar theelepeltjes rietsuiker. Laat ze 2 à 3 minuten karamelliseren onder een hete grill.
Verdeel de vijgen over 4 bordjes en open ze een beetje.
Roer de mascarpone en de gorgonzola door elkaar met de rest van de rietsuiker en de vin santo. Schep in elke vijg een lepel mascarponemengsel en serveer lauw.
Kookboek
Het recept 'Verse vijgen met mascarpone en gorgonzola' is afkomstig uit het kookboek...
Vinazza
Diane Lensink
Diane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook... lees verder
© Kosmos UitgeversHapjes tips
Reacties op dit recept
- Brigitte Heerlijk, aan 25 geserveerd alsn laatste hapje in een reeks van 7, bij iedereen schoon op, met schil en al! Leuke reacties gekregen: je mag een workshop gaan geven... Tip: snij eerst de steel glad af en dan inkruisen, in de oven gaan ze vanzelf open staan.