Havermoutpap met warme bosvruchten

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Ontbijt
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 ml ongezoete rijst- of amandelmelk
  • 60 g glutenvrije havermout
  • 100 g (diepvries-)bosvruchten
  • flinke snuf gemalen kaneel
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • scheutje kokosroom
  • steviadruppels
  • 1 eetlepel walnoten, grof gehakt

Bereiden

Breng de plantaardige melk in een pan aan de kook. Strooi er al roerend de havermout en een snufje zeezout in. Laat de havermout op laag vuur ongeveer 10 minuten koken tot er een dikke pap ontstaat. Roer regelmatig.

Verwarm intussen in een steelpan de bosvruchten. Haal de pap van het vuur en roer de gemalen kaneel, het lijnzaad, een scheutje kokosroom en naar smaak steviadruppels erdoor. Verdeel de pap over twee borden of kommen. Schep de warme bosvruchten erop en strooi de walnoten erover.

Kookboek

Het recept 'Havermoutpap met warme bosvruchten' is afkomstig uit het kookboek...

Natuurlijk! Elke dag écht eten

Anne Marie Reuzenaar

In 'Natuurlijk! Elke dag écht eten' vertelt Anne Marie Reuzenaar je alles over de zin en onzin van voedselhypes. Met ruim 120 recepten voor voeding die vers, puur... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Havermoutpap recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!