Pandan marshmallows
bereiden
Ingrediënten
- 6 blaadjes gelatine, in stukjes
- 200 g fijne kristalsuiker
- 60 g corn syrup (maïssiroop)
- 1 theelepel pandan-aroma
- 200 g geraspte kokos
Bereiden
Week in de kom van een standmixer de gelatineblaadjes in 120 ml water. Laat de gelatine minimaal 30 minuten staan (langer mag).
Meng in een steelpan de suiker met de maïssiroop, 3 eetlepels water en een snufje zout. Breng aan de kook op halfhoog tot hoog vuur en roer af en toe tot de suiker is opgelost. Laat het suikermengsel zonder te roeren borrelen en koken tot de temperatuur 120 °C is. Let op: meet de temperatuur van de vloeistof en niet die van de bodem van de pan!
Zet de mixer aan op lage snelheid en schenk de hete suikersiroop in een dunne straal bij de gelatine. Let op dat je niet langs de rand van de kom schenkt, want dan wordt de suiker hard. Schenk ook niet tussen de draaiende garde om spetteren te voorkomen, maar schenk ergens tussen de rand en de garde in. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het schuim tot bijna stijve pieken in ongeveer 9 minuten.
Vet intussen de brownievorm in met bakspray en bestuif het royaal met geraspte kokos.
Voeg het pandan-aroma toe aan het schuim en mix nog een paar seconden tot het pandan-aroma is opgenomen.
Schep de marshmallow in de brownievorm en egaliseer tegelijk de bovenkant met een ingevette spatel. Strooi direct daarna de geraspte kokos erover en laat 4 uur aan de lucht drogen.
Stort de marshmallow op een vel bakpapier en snijd met een ingevet mes in 24 blokjes. Rol de blokjes, tussen het snijden door, meteen door de geraspte kokos en laat de marshmallows verder op een bakplaat drogen.
Extra benodigd
Suikerthermometer, mixer, bakspray, brownievorm van 3 cm hoog, bakpapier
Opmerking
In dit recept gebruik ik een rechthoekige bakvorm van ongeveer 3 cm hoog. Ik kies ervoor om deze hoogte aan te houden, dus ik stort de marshmallow aan een kant in de vorm en egaliseer de bovenkant tot het beslag op is; er is niet genoeg beslag om de hele vorm te vullen.
Kookboek
Het recept 'Pandan marshmallows' is afkomstig uit het kookboek...
Planken met een Indische twist
Francis Kuijk
'Planken met een Indische twist', het nieuwste boek van Francis Kuijk: hartige en zoete hapjes voor elke gelegenheid. Planken met mooie smaakcombinaties waarmee je goede sier maakt bij je familie en vrienden. Ga aan de slag, ontdek dat
... lees verder © Good Cook. Beeld: Mitchell van Voorbergen