Muesli recepten
-
tip Exotische muesli
Vegetarisch, 10 min 7,7
-
tip Glutenvrije mueslirepen
Vegetarisch, 35 min 7,6
-
Crumble met muesli en crème anglaise
Vegetarisch, 45 min 8,1
-
Hartige repen met za'atar
Vegetarisch, 40 min 5,7
-
Muesli met citroen en maanzaad
Vegetarisch, 60 min 7,5
-
Muesli met kersen en chiazaad
Vegetarisch, 10 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Muesli
Combinatie van graanvlokken, gedroogd fruit en verse vruchten, waarover men melk en suiker giet. Muesli is rijk aan voedingsstoffen, vitaminen en sporenelementen en is bedacht door de Zwitserse voedingsdeskundige Bircher-Benner. Als voedzaam ontbijt is het populair in onder andere Zwitserland, Duitsland en de Angelsaksische landen. De klassieke versie bestaat uit havervlokken, tarwekiemen, amandelen, rozijnen en geraspte rauwe appel, waarover melk met suiker en citroensap geschonken worden. U kunt ook schijfjes banaan, geraspte wortel, (hazel)noten, geconcentreerde melk, yoghurt, sinaasappel- of grapefruitsap, honing of moutextract toevoegen. Maak muesli liefst enige tijd van tevoren klaar, zodat de droge onderdelen de tijd krijgen om zich met melk vol te zuigen.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Anna Pustynnikova | Shutterstock.com ]