Bami goreng met kip
bereiden
Ingrediënten
- 2 kipfilets, in reepjes
- 1 theelepel bloem
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 theelepel suiker
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 stengel prei, in plakjes
- 100 g oesterzwammen, in reepjes
- 1 stengel bleekselderij, in boogjes
- 10 g gember, geraspt
- 1 rode chilipeper, in fijne ringetjes
- 100 ml groentebouillon
- 1 eetlepel sojasaus
- 125 g mie
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
Bereiden
Kruid de kipreepjes met peper en zout en bestrooi ze met bloem. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak ze goudbruin. Bestrooi dan met de suiker en laat lichtjes karamelliseren. Haal de kip uit de pan en zet even opzij.
Stoof de ui en de knoflook glazig in dezelfde pan. Doe er dan de prei, de oesterzwammen en de bleekselderij bij. Roerbak enkele minuten.
Schep er de kipreepjes opnieuw bij en voeg ook de gember, chilipeper, groentebouillon en sojasaus toe. Schep goed om.
Kook de mie in 8 minuten gaar in gezouten water. Giet af en meng met de sesamolie.
Meng de eieren met de melk, peper en zout. Bak een omelet en snij in reepjes.
Verdeel de mie over de kommen. Schep hierover de kip met de groenten en werk de bami af met de reepjes omelet.
Kookboek
Het recept 'Bami goreng met kip' is afkomstig uit het kookboek...
Kom & Vork
Willy Faes
Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch. Het is 'chique' genoeg om te delen met je... lees verder
© Aerial Media CompanyBami tips
Reacties op dit recept
- Aida Ik vond het lekkerder zonder bleekselderij.