Noedelsoep met kerrie
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 285 kcal
- 12 g eiwit
- 3 g vet
- 53 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g (eier)mie
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 750 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels medium dry sherry
- 1 eetlepel maïzena
- 1 blaadje nori (zeewier), in flinterdunne reepjes
- 100 g surimisticks, in stukjes van 3 cm
- 4 bosuitjes, in dunne reepjes
- 2 eetlepels korianderblaadjes
Bereiden
Breng in een pan ruim water aan de kook en laat de mie volgens de gebruiksaanwijzing wellen.
Roer in een pan het kerriepoeder met een scheutje bouillon door elkaar. Voeg al roerende de rest van de bouillon toe met de sojasaus, suiker en sherry. Breng de bouillon aan de kook. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en voeg dit al roerende aan de bouillon toe. Laat de bouillon nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
Giet de mie af. Verdeel de mie over grote kommen. Leg de stukjes surimi en de bosuitjes erop. Schenk de bouillon erop. Garneer met koriander en nori en serveer direct.
Bron
Het recept 'Noedelsoep met kerrie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: jreika | Shutterstock.com