Thaise poffertjes
bereiden
Ingrediënten
- 50 g gekookte rijst
- 210 ml kokosmelk
- 2 eetlepels suiker + 50 g suiker
- 130 g rijstebloem + 1 eetlepel rijstebloem
- zonnebloemolie
- 50 g bieslook, fijngesneden, voor garnering
Bereiden
Doe voor het eerste beslag de rijst, 60 ml kokosmelk, 2 eetlepels suiker, 250 ml water, 130 g rijstebloem met een snufje zout in een kom en meng het met de mixer glad.
Maak het tweede beslag in een andere kom. Meng 150 ml kokosmelk, 50 g suiker, 1 eetlepel rijstebloem met een snufje zout met een garde tot een glad beslag.
Smeer de poffertjespan in met olie en dep hem een beetje droog met een stuk keukenpapier. Giet, zodra de pan heet is, de kuiltjes halfvol met het eerste beslag en bak ze 3 minuten.
Vul dan de kuiltjes tot de rand met het tweede beslag. Bak de poffertjes nog 3 minuten en draai ze om. Bak de andere kant nog 1 minuut. Serveer de poffertjes met het bieslook.
Extra benodigd
Mixer, poffertjespan
Kookboek
Het recept 'Thaise poffertjes' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Thaise keuken
Noi Pia-Ud
Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg