Vegetarische cannelloni uit Sorrento
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 6 overdwarse plakjes aubergine van 5 mm dik
- 250 g fior di latte-mozzarella
- 2 rode paprika's
- 12 velletjes eierpasta van 8-10 cm
- olie voor de ovenschaal
- 10 g boter
- basilicumblaadjes
- 50 g geraspte parmezaan of pecorino
- 200 ml gepureerde tomaten (passata)
Voorbereiden
Doe de plakjes aubergine in een kom en bestrooi ze met zout. Zet er iets zwaars op en laat alles 1 uur staan. Snijd de mozzarella in reepjes en laat ze in een zeef uitlekken.
Bereiden
Verhit de oven tot 200 °C.
Rooster de paprika's 30 minuten in de oven en keer ze halverwege. Haal de paprika's uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 °C. Ontvel de paprika's zodra ze daar koel genoeg voor zijn en verwijder de pitjes. Snijd de paprika's in reepjes en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Kook de pasta-vierkantjes in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Leg ze even in koud water, giet ze af en laat ze 15 minuten rusten.
Spoel en droog de plakjes aubergine goed. Druppel wat olie in een ondiepe ovenschaal en leg er de plakjes aubergine in. Bedruppel ze ook met olie. Bak ze in de oven aan beide kanten bruin en haal ze eruit maar laat de oven aan.
Beboter een ovenschaal met net genoeg plaats voor 12 cannelloni. Verdeel de aubergine, paprika, mozzarella en basilicum over de 12 pasta-vierkantjes. Bestrooi alles met zout, peper en geraspte kaas. Rol ze op, leg ze in de ovenschaal en bedek ze met de gepureerde tomaten en de klontjes boter. Zet het gerecht 20 minuten in de oven. Haal het eruit en laat het 5-10 minuten staan voor u het op tafel zet.
Kookboek
Het recept 'Vegetarische cannelloni uit Sorrento' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust' biedt het allerbeste van deze veelzijdige regio in Italië. Rondom de steden Avellino, Benevento en Caserta wordt
... lees verder © Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016